Sosyal Medya

Güncel

Rusya’nın eski Başbakan Yardımcısı: Kazan'ı Tataristan'ın elinden alalım

Rusya’nın eski Başbakan Yardımcısı Aleksey Kudrin, ülkede bazı toprak reformlarının yapılması gerektiğini söyledi.



Yenicag.info'nun haberine göre; Rusya'nın eski BaÅŸbakan Yardımcısı Aleksey Kudrin, toprak reformuyla Tataristan'ın baÅŸkenti Kazan'ın ülke bünyesinden çıkarılmasını ve özerk cumhuriyetin tamamen iptal edilmesini; bu toprakların diÄŸer federal eyaletler arasında bölünmesini teklif etti.

Kudrin, büyük kentlerin hiçbir özerk cumhuriyet bünyesinde bulunmaması gerektiÄŸini söyledi. Eski BaÅŸbakan Yardımcısına göre, Kazan, Samara ve Ulyanovsk gibi kentler “ÅŸehir topluluÄŸu”na dönüştürülmeli.

“Ural'da Yektrinburg, Çelyabinsk ve Perm, Sibirya'da Novosirsk, Tomk ve Barnaul “ÅŸehir topluluÄŸu”yla yönetilmeli.”

LENIN'Ä° HATIRLATTI

Kudrin'in bu teklifi, Rusya imperyalizminin yeniden uyanmasına neden olabilir.

Aleksey Kudrin'e göre, öncelikle özerk cumhuriyetlerin varlığı, tek bir “Rusya halkı”nın “oluÅŸturulması” planının gerçekleÅŸmesini engelliyor. Ä°kincisi ise Rusya'daki büyük sermayedarları ülkenin zengin doÄŸal kaynakları ve büyük kentleri ilgilendiriyor.

Kendilerini halkın yanında olan vatanseverler olarak nitelendiren Rusya eliti, ülkede ırkçı bir sistem kurmaya çalışıyor. Yani büyük ve hızla geliÅŸen kentlerde yaÅŸayan insan “yüksek ırk” kategorisine dahil edilecek, durmadan yerinde sayan eyalet insanıysa “Zenci” ve “düşman” durumuna düşecek.

Tataristan, yürüttüğü milli dayanışma politikasıyla büyük kentlerin yanı sıra, eyaletlerin de gelişme temposunda bir istikrar sağlıyordu. Bu yüzden de, Rusya'nın diğer topraklarını görerek Tataristan'a gelen insanlar farkı görüyor ve bu durumu değerlendiriyor.

Åžimdi ise Moskova'dan gelen bu çaÄŸrıyla Tataristan'ın geliÅŸimi bir anda duraksatılabilir. Yani, Tataristan bölünerek bir kısmı “beyaz insanlar”ın yaÅŸadığı Moskova'ya katılacak, diÄŸer bir kısmı- eyaletlerse gereksiz bir ÅŸey gibi “çöpe atılacak”.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.